*** Nyitás utáni feladatok - következő éviből tárgyévibe átvezetés

  Tartalomjegyzék
  Nincsenek fejlécek

   

   

  A következő évi kötelezettségvállalások/követelések év eleji és év közbeni átvezetése tárgyévibe a 1153-as, 1159-es, a 1232-es, valamint a 1372-es menüpontokban történik.

   

  A 1153-as menüpontban csak a költségvetési számvitelben rögzített (0023-as ellenszámlával megnyitott) előzetes kötelezettségvállalásokat lehet átvezetni.

  A 1159-es, a 1232-es, valamint a 1372-es menüpontokban a következő évi végleges kötelezettségvállalás/követelés tárgyévibe történő átvezetése történik.

   

  Az átvezetésre külön funkciógomb („Átvezetés”) szolgál. A felületen láthatók a régi költségvetési és pénzügyi kontír tételek (nem módosíthatók) és a nyitó kontír tételek (módosíthatók).

   

  1. lépés: átvezetés előtt kérjük ellenőrizzék, hogy a 98-as biz nemmel megnyitott tételek alap és áfa kategóriái, a hozzá kapcsolódó részletező kódok, valamint ei-kódok helyesek-e. Amennyiben módosításra van szükség, azt a megfelelő kategóriák kiválasztását követően a sor eleji tétel „kipipálásával” a „Módosítás” gombra kattintva tudják megtenni. Átvezetés előtt szintén szükséges az alap és Áfa tételek összekapcsolása, ami a megfelelő sorok kijelölését követően az „Áfa összekapcsolás” gombra kattintva végezhető el. Amennyiben rossz alap és Áfa tétel került összekapcsolásra, az „Áfa szétkapcsolás” gombbal korrigálható.

   

  2. lépés: a költségvetési és pénzügyi kontír tételek összekapcsolása. A megfelelő költségvetési és pénzügyi tétel sor eleji „kipipálását” követően a „ksz.-psz. kontírlábak összekapcsolása” gombra kell kattintani. Amennyiben rossz költségvetési és pénzügyi tétel került összekapcsolásra, lehetőség van a kontírlábak szétkapcsolására, a kijelölést követően a „ksz-psz. kontírlábak szétkapcsolása” gombra kattintva.

   

  3. lépés: az átvezetés. A költségvetési kontírt tétel „kipipálása” után az „átvezetés” gombra kell kattintani, ekkor automatikusan megjelenik a tétel költségvetési és pénzügyi kontír tételének átvezetése, amit a „befejezés” gombra kattintva hagyhatunk jóvá. Az átvezetés követelés vagy kötelezettség helyesbítése bizonylatnemmel történik.  A számlatükör évének (2015) kiválasztását követően, szükséges megadni a könyvelési esemény (átvezetés) dátumát. Amennyiben a könyvelés esemény dátumát nem állítják be, a program automatikusan 2015.01.01-re végzi el a tétel átvezetését.

  Amennyiben a költségvetési tételhez nem kapcsolódik pénzügyi tétel, azt a program nem engedi átvezetni.

   

   

   

   

  Nyitó tételek összeg szerinti szétbontása (2015. 04. 30.)

   

   

   

   

   

  A szétbontási lehetőség a 1153, 1159,1232, 1372 mp-bana 98-as biznemű tételek esetében lehetséges.

  A szétbontható kontír tételeknél az érték oszlopban találhatóak a szétbontáshoz szükséges felületi elemek.

   

   

   

   

   

  Lépések:

  1. Válasszuk ki a legördülő listából, hogy mennyi tételre szeretnénk szétbontani

  1. Kattintsunk a „Szétbontás” gombra!

  1. Írjuk be a tételek értékeit a megjelent mezőkbe!

   

  1. Kattintsunk a „Szétbontás” gombra!

  Kulcsszavak (Szerkesztés)
  • No tags

  Fájlok: 0 db

   
  A hozzászóláshoz be kell lépnije.
  Powered by MindTouch Core
  Deki Appliance - Powered by TurnKey Linux