*** ÁHT változás - fizetési számla elkülönítése

  Tartalomjegyzék
  Nincsenek fejlécek

   

  A 2012. évi változásokkal kapcsolatosan a következőket kell megtenni:


     1.   A 228 mp-ba az új intézményt fel kell rögzíteni.

  1. Az intézményekre ahol most már külön lesz pénztár a 228 mp-ban az <Új kódot> ki kell tölteni.

  2. A 228 mp-ban a felettes intézményeket meg kell változtatni. Minden önálló intézménynek önmaga lesz a felettese a jövőben (ez azért szükséges, hogy a zárást csak külön-külön lehessen elvégezni).

  3. Akik a Polgármesteri Hivatalhoz hozzá voltak rendelve, azokat bejogosítani az Önkormányzathoz is a 218 mp-ban.

  4. A meglévő intézményeknél az új adószámokat rögzíteni kell.

  5. A 24, 25 mp-ban a bankszámlaszámokat fel kell vinni az intézményekhez.

  6. A régi bankszámlaszámokat, amiket a jövőben más intézmény fog használni (tipikusan a Polgármesteri Hivatal számlái, amiket a jövőben az Önkormányzat használ), csak akkor kell majd a réginél inaktiválni és az újnál aktiválni, ha a közös használat megszűnik.

  7. A kötelezettségvállalásnál, bejövő, kimenő számla rögzítésnél lehetőség lesz az intézmény kiválasztására. A 2012-re rögzített kötelezettségvállalásokat ennek megfelelően módosítani kell, ahol szükséges. A változtatást megelőzően már felvitt kötelezettségvállalások esetében a <kinek a nevében viszi fel>-ben szereplő személy főintézményének számát kapja meg a kötváll.

  8. A 61 mp-ban, ahol szükséges, új pénztárkönyvet kell nyitni (Annak aki ezt végzi, amelyik intézményre ezt végre szeretné hajtani, annak a 218 mp a főintézmények ez kell, hogy megadva legyen.)

  9. Ezt követően azok részére akik a pénztárt használhatják a 218 mp-ban a <módosít> funkciót követően az < új csoport> gombbal a létrejövő új pénztárcsoportokat hozzá kell rendelni.

  10. Az intézmények 499-es számláit intézményenként kell 0 egyenlegűvé tenni még 2011-ben (erre azért van szükség, mert a bérekhez kapcsolatos nettósítást a legtöbb helyen nem könyvelték szét intézményre).

  11. Pénzeszközök esetleges negatív egyenlegét „kinullázni” (legtöbb helyen a kiadást a tényleges intézményre könyvelték, a bevételt pedig a központi intézményre).

  12. Célszerű évközi változásként a vagyont intézményekre szétkönyvelni a 94 mp-ban, hogy a mérleg záró adatok már a 2012. évi változásokra elő legyenek készítve.

  13. A zárás előtti egyeztetést, illetve a zárást intézményenként kell lefuttatni.

  14. Az ETRIUSZ-ban a beszámolót intézményekre kell elkészíteni.

  Kulcsszavak (Szerkesztés)
  • No tags

  Fájlok: 0 db

   
  A hozzászóláshoz be kell lépnije.
  Powered by MindTouch Core
  Deki Appliance - Powered by TurnKey Linux