Mi kell ahhoz, hogy a rendszert elérjem?

  VPN kapcsolat, vagy állandó IP cím. Az igénylést az Intézmény Igazgatójának, vagy gazdasági vezetőjének kell eljuttatnia  az ügyfélszolgálatunkra.
  Melyben meg kell jelölni, az intézmény, vagy amennyiben otthoni használatra lesz a Dolgozó nevét, és a kért elérés tipusát (OPENVPN,ADSL-vpn (csak szegedi intzémények)  statikus IP-cím ).

  Az intézmény által használt ip címet a whatismyip.com  webhelyen lehet megtudni a legegyszerűbben, ha ez több napon keresztül nem változik, akkor beszélünk állandó IP címről. Intézményenként egy IP megadása elégséges.

  A 10.0.0.0 – 10.255.255.255, 172.16.0.0 – 172.31.255.255, 192.168.0.0 – 192.168.255.255 belső IP címek , ezért nem használhatóak azonosításra.

  Amennyiben az intézmény állandó IP címmel rendelkezik javasoljuk hogy ne VPN elérést igényeljenek, és a beküldött adatlapon egyértelműen tüntessék fel a használni kívánt IP címet.

  VPN-es kapcsolat esetén válasz levélben - több kliens esetén egy átmeneti FTP tárhelyen - tesszük elérhetővé az intézményre szóló telepítő készletet és a jelszót. Ez XP alá rendszergazdai jogokkal telepíthető, Win98 alatt nem használható (Vista-t lsd. következő pont).

  Az OPENVPN kliens telepítése

  Bővebb információ:

  Alap esetben minden gépre külön telepítőt kell használni (egy telepítő csak egy gépen használható). Lehetőség van az intézmény központi tűzfalára való telepítésre is (linux , vagy Linksys WRT54GL router ), ebben az esetben intézményenként csak egy kliens kell.

  Kulcsszavak (Szerkesztés)
  • No tags

  Fájlok: 0 db

   
  A hozzászóláshoz be kell lépnije.
  Powered by MindTouch Core
  Deki Appliance - Powered by TurnKey Linux