Tartalomjegyzék
  1. 1. 2008.09.11
  2. 2. 2008 08. 08.
  3. 3. 2008.05

  2008.09.11

  1. Az összes képlet kibontható, visszakövethető egészen a KASZPER-es kontír sorokig (ezen keresztül pedig utalványrendeletig, számláig, kötelezettségvállalásig), avagy a kézzel beírt értékig. (ez utóbbinak van zöld háttere). 

  2. Átnéztük a jelenleg használt nyomtatványokat, amelyiken nem volt ezres csoportosítás, azokat javítottuk. 

  3. Fejlesztettük és javítottuk a táblázatsémák export/import funkcióit. 

  4. Átrendeztük és több információval/visszajelzésekkel láttuk el a 
  fájltípus adminisztrációs és a fájl felviteli felületeket. 

  5. Főként az adminisztrátori jogosultsággal rendelkezők figyelmébe ajánlom az új, 910-es menüpontot. Itt fájltípus választás után megtekinthetjük egy szűrhető listában, hogy "hogy állnak" az intézményeink az adott táblázat kitöltésével. Négy állapotot különböztetünk meg: 
  - Kitöltetlen (ekkor még nem nyúltak hozzá egyáltalán) 
  - Csak 0 adatot tartalmaz (rákattintottak(mentettek/átemeltek) ugyan, de egyik cellában sincsen érték) 
  - Kitöltött (ekkor KASZPER-ből átemeléssel ki lett töltve) 
  - Kézzel kitöltött (ekkor kézzel is írtak bele már) 
  - Valamint látható az is, hogy a táblázat véglegesítve van-e. 

  Ezeken felül több kisebb hibát és javítást is elvégeztünk a cellák 

  szinezésével és a képletrészletező felüttel kapcsolatban.

   

  2008 08. 08.

  1. Az összesítő felületeken (pl.: 731) is "vissza lehet ásni" egészen a KASZPER-ben rögzített kontír tételekig, nem kell az adott intézmény saját táblázatát elővenni. (FS#10610)
  2. Ezen a felületen is megjelenítésre kerül a KASZPER-átemelés képlete  (még mielőtt lemennénk az intézményig) (FS#10611)
  3. A felugró ablakban, a kontírtételek listájánál minden mezőre lehet szűrni, nemcsak a partnerre mint eddig. (FS#10654)
  4. A táblázatok cellái mind az adatok megtekintése mind pedig a felvitel felületen háttérszínnel lettek ellátva (FS#10606), a következőképpen:

   

  • A fejlécek és egyéb fix szövegek maradtak az eredeti háttérszínnel.
  • A KASZPER-ből átemelhető mezők sötétebb háttérszínnel vannak jelölve
  • Az összesítő sorok és oszlopok vastag betűvel vannak szedve
  • A másik táblázatra mutató cellák sárga hátteret kaptak
  • A kézzel kitöltendő mezők zöld hátteret kaptak

    

  2008.05

  Az ETRIUSZ-ban több módszer is megvalósításra került annak érdekében, hogy a táblázatokkal dolgozók meg tudják tekinteni, hogy a KASZPER-ből való átemelés pontosan mi alapján történik, milyen főkönyvek, részletezőkódok, stb határozzák meg azt.

  Az első mód mindenki számára elérhető, aki jogosult megtekinteni a táblázatokat. A megtekintés felületen (innen lehet nyomtatni is) ki kell választani a kérdéses cellát (számot) - ekkor megjelenik egy ablak, amelyben látható pontosan, hogy milyen adatokból számolódik az az érték. Ebben az ablakban legfelül látható a szűrési feltétel (bizonylatnem, főkönyv, stb) valamint a konkrét kontír sorok, amelyek ezeknek a feltételeknek megfelelnek. Ez utóbbiról táblázat szűrhető. A táblázat alatt számolja a szűrt eredmény tartozik-követel egyenlegét, ilyen módon megkönnyítve az esetleges könyvelési hibák pontos helyének meghatározását. (A táblázaton belüli képletek Pl.: összesítő sorok (nem "kattinthatók", nem bonthatóak ki ilyen módon). A fentiek csak az átemelt adatokra igazak).
  A második módszer kizárólag az adminisztrátori joggal rendelkező felhasználóknak nyitott. Ennek helye a 901-es menüpont (Sémák, és sémák közötti összefüggések megadása) - ami valójában a táblázatok szerkesztésére való. Sokféle tulajdonág szerkeszthető itt, kezdve a sorok/oszlopok számától, a fejléceken és a táblázaton belüli képleteken át, egészen az átemelés összefüggéséig. Itt - javasoltan szerkesztés nélkül, hiszen igyekszünk egységes táblázatokat használni - megtekinthetőek a képletek. Ha több összefüggést akarunk ellenőrízni, vagy éppen azt, hogy adott táblázaton belül milyen sorok/oszlopok adódnak össze (pl.: összesítő sor: info 158-as, Pénzkészlet), akkor inkább szerencsés ezt a felületet használni.

  Kulcsszavak (Szerkesztés)
  • No tags

  Fájlok: 0 db

   
  A hozzászóláshoz be kell lépnije.
  Powered by MindTouch Core
  Deki Appliance - Powered by TurnKey Linux