*** Törzsadatok

  Részletezőkódok

  A részletezőkódok láthatóságát az intézményi törzsadat beállítások határozzák meg, a következő módon: ha az intézménybe be van állítva egy tartomány (például 101 kiadási), akkor az intézmény minden aktív és azzal a tartománnyal kezdődő részletezőkódot "lát" (például: 10122-11), amennyiben persze a bevétel/kiadás jel is egyezik. A felhasználó pedig mindazokat a részletezőkódokat tudja használni, amit a hozzá jogosított intézmények az előző mondat alapján látnak.
  Például: Kis Attila egyetlen jogosított intézménye az Akác Óvoda. Ennek az intézménynek a bevételi részletezőkód tartománya a 15, a kiadási pedig 95. Ekkor Kiss Attila a 15* bevételi és a 95* kiadási részletezőkódokat tudja használni.
  Ha jogosítunk hozzá még egy intézményt, aminek a 16* a bevételi részletezőkód tartománya, a kiadási pedig 96, akkor Kiss Attila már a 15*, 16* bevételi és 95*, 96* kiadási részletezőkódokat tudja használni.

  28 MP - Részletezőkódok karbantartása
  A felviteli felületen a következőre kell figyelni: a "B/K - kód" mező első tagja (ami a kód kezdete, lásd előző bekezdés, tartományok!) aszerint fog kitöltődni, hogy milyen intézmény van kiválasztva felette. Ez a felületre belépéskor a felhasználó alapintézménye, és a jogosított intézmények közül lehet választani. Azonban másik intézmény kiválasztása után kötelező az "Aktualizál" gomb megnyomása, különben nem frissül a kód első része, és hibás intézménynek mehet a felvétel.
  2011-től csak "egyéb" típusú részletezőkódok felvétele lehetséges, mert a kódok tipizálása okafogyottá vált.

  ***FIGYELEM! - Az alap számlatükör karbantartása központosításra került!

  A számlatükör OpenOffice 1 táblázat (sxc) formátumban letölthető a http://info.ritek.hu/KASZPER/Alapadatok oldal alján található linkről.

  Aktualizálása, a 2104 MP: A menüponthoz a bevetőben leírt fájl kötelező használni az "admin" felhasználóval.

  1. A felületen a számlatükör fájlt tallózással megkeresni, "számlatükör:" felirat melletti rádiógombot bejelölni. Mást nem kell változtatni.
  2. A "Feltölt" gombot megnyomni.
  3. Egy táblázat jön be. A "státusz" oszlop szűrőfeltételét "HIANYZODB"-re állítani és 500 soros listában a listát frissíteni.
  4. Ha valamely sorban az "info" oszlopban a "Az adatbázisban szerepel ezzel a kóddal alábontott főkönyv." szöveg, akkor azokat a főkönyveket a 210 MP-ban "alap" főkönyvé kell átállítani, és ezt a folyamatot elölről kezdeni.
  5. Minden sor ki van jelölve, de ahol a "Főkönyvi szám" szöveg van a sor elején, azt ki kell venni a jelölésből.
  6. Ha minden fenti feltétel teljesült, akkor az "Insert" gomb megnyomása.
  7. Ha van még a listában a "Főkönyvi szám" -os soron kívül elem, akkor 4. ponttól ismételni, míg el nem fogynak.
  8. A "státusz" oszlop szűrőfeltételét "KOZOSELTERO"-re állítani állítani és 500 soros listában a listát frissíteni.
  9. A táblázat alatti Update gombot megnyomni, és ezt addig ismételni, míg a lista üres nem lesz.

  Egyéb műveleteket ne végezzenek ebben a menüpontban kaszperes szakember engedélye nélkül!

  Kulcsszavak (Szerkesztés)
  • No tags

  Fájlok: 0 db

   
  A hozzászóláshoz be kell lépnije.
  Powered by MindTouch Core
  Deki Appliance - Powered by TurnKey Linux