*** 28 mp Bevételi/kiadási (részletező) kódok karbantartása

  Tartalomjegyzék
  Nincsenek fejlécek

   

   

  A részletező kódok szolgálnak arra, hogy különböző feladatokat, pályázatokat elkülönítsük. Például egy beruházáshoz nyithatunk egy-egy kódot az elszámolható és el nem számolható költségekre.

  A részletezőkódokra lekérdezhetünk, listázhatunk számtalan menüpontban. A lekérdezés történhet egy-egy részletezőkódra vagy azok szabadon választott csoportjára is.

   

   

   

   

  A felület oszlopai:

  Bevétel/Kiadás kód: a kód száma

  Megnevezés: a kód neve

  Alap: az igen tulajdonságú kódot csak kulcsfelhasználó tudja módosítani

  Év: amelyik évre érvényes a kód

  Bevétel/Kiadás: A kód típusa (könyvelési összefüggés van rá, pl. nem lehet bevételi főkönyvet kiadási részletező kódra könyvelni)

  Típus: nincs jelentősége már (régebben több típus volt)

  Aktív/Inaktív: A kód kontírozási használhatóságát jelenti (listázni inaktív részletezőre is lehet, könyvelni nem)

   

  A kódbővítéshez az <Új bevétel/kiadás kód (f)elvitele> gomb használata utáni felületen először az évet kell megadnunk (ebben a mezőben mindig a rögzítés időpontjának évszáma jelenik meg alapesetben), majd intézményt kell kiválasztani.

   

  Ne felejtsük el az<(A)ktualizál> gomb lenyomását, mert csak ezt követően fog a 228 mp-ban beállított adatoknak megfelelő kódtartomány megjelenni (természetesen akinek 1 intézményhez van jogosultsága, annak nincs teendője ezen a részen).

  A B/K – Kód mezőnél válasszuk ki, hogy bevételi vagy kiadási kódot szeretnénk rögzíteni.

  A sorban található adatbeviteli mező rögzített számmal kiegészítjük az előtte található mezőben szereplő számo(ka)t. Az adatbeviteli mezőben nem kötelező numerikus értékeket írni, szerepelhet benne kötőjel vagy betű is (bár ez utóbbit nem javasoljuk).

  A típus érték nem választható mező.

  A megnevezés mezőbe írjuk bele a kód nevét.

  Amennyiben az alap megnevezésű sor látható a számunkra (jogosultság függő), akkor két érték közül választhatunk: alap (csak kulcsfelhasználói jogosultságú személy tudja később módosítani), nem alap (nem kulcsfelhasználó is módosíthatja a kód nevét).

   

  Kulcsszavak (Szerkesztés)
  • No tags

  Fájlok: 0 db

   
  A hozzászóláshoz be kell lépnije.
  Powered by MindTouch Core
  Deki Appliance - Powered by TurnKey Linux