*** Bejövő számlák

  Bejövő számla érkeztetésének változásai (2013-04-17)

   

  1. A mostani frissítéstől lehetséges a nagy értékű számlák beérkeztetése a 121 mp-ban kötelezettségvállalás nélkül, azért mert több helyen ezt a feladatot olyanok végzik, akik ezt az adatot nem tudják.

  Annak érdekében, hogy az ilyen számlákat ne lehessen kötelezettségvállalás megadása nélkül leigazolni, ezek a számlák nem jelennek meg a 123 és/vagy 124 menüpontokban, tehát a kötelezettségvállalást leigazolás előtt mindenképpen pótolni kell a 122 menüpontban.

  2. A kisösszegű számlák esetében nemcsak a készpénzes fizetési módnál lehetséges a számlaérkeztetéssel egyidejű kötelezettségvállalás készítés a 121 menüpontban, hanem csekkes és átutalásos fizetési módúaknál is.

  3. A kisösszegű számlák esetében is kötelező a kötelezettségvállalás megadása a számla igazolása előtt (ha nem történt meg a 121 menüpontban akkor a 122 menüpontban ezt meg kell tenni). Ezeknél a jogszabályi előírás az, hogy az előzetes kötelezettségvállalás nem kötelező (pl. szerződés, megrendelő), de a kötelezettségvállalási nyilvántartásokban szerepelniük kell. Az ezzel járó többletmunka egyrészt a számlaérkeztetéssel egyidejű kötelezettségvállalás készítéssel vagy a kisösszegű számlákra elkülönített keret-kötelezettségvállalással lehetséges. Ekkor a 112 mp-ben készítünk egy keret-kötelezettségvállalást és az ehhez beérkező számlákon szereplő partnereket ugyanebben a menüpontban az adott kötelezettségvállalásnál a <Javít> funkció használatával további partnerként rögzíteni kell, így a 121 menüpontban már a számlához a jó partnerrel kiválasztható.

  121 mp változásai

   

  1. A számla időpontjai közé bekerült egy új dátum mező:

  Teljesítés (ÁFA tv. szerinti) időpontja

   

  2. A jelenlegi teljesítés időpontja mező neve megváltozik

  Régi megnevezés: teljesítés időpontja

  Jövőbeni megnevezés: teljesítés (számviteli) dátuma

   

  3. Be lett építve egy jelölő mező, ami a folyamatos teljesítésű beérkező számlák esetében lesz használatos

   

  A működés változása:

  1. Amennyiben a folyamatos teljesítés nincs bejelölve a működés az eddigieknek megfelelően történik és az új dátum mező nem aktiválódik, oda a számviteli teljesítés mezőből az érték átmásolódik.

  2. Ha a folyamatos teljesítés be van jelölve akkor a régi „teljesítés” mezőbe a számláról az elszámolási időszak végdátuma alapján kell berögzíteni a dátumot, az új ÁFA tv. szerinti teljesítés mező értéke pedig a fizetési határidő mező értékéből fog átkerülni.

   

  484 MP

  Azok az aktív, ellenjegyzett szerződések jelennek meg az első listában, melyek kiadási jogcímmel rendelkeznek. Először kötelezettségvállalást kell választani, majd a megfelelő bejövő számlát hozzá kell kapcsolni a kötelezettségvállaláshoz. A bejövő számlák listájában azok a tételek jelennek meg, melyek nem inaktív állapotúak és a számla bruttó értéke kisebb vagy egyenlő mint a szerződés nem teljesített része.

   

  Szállítói állomány kigyűjtése 1219 mp-ból

   
  Amennyiben a 2013. évi szállítói állomány mérlegadatainak összeállításához a a 2014. 01.15-ig beérkezett számlákat veszik a figyelembe a következő beállításokkal kérdezhető le ennek tételei:
  1. pénzügyileg 2013-ban már teljesült tételek:
  Érkeztetés dátuma:  -tól mező: üres, -ig mező 2014-01-15
  Teljesítés dátuma:   -tól mező: üres, -ig mező 2013-12-31
  Pénzügyi teljesítés:  -tól mező: 2014-01-01, -ig mező üres

  -ebből a 2013-ben esedékes tételekre szűrés
  Fizetési határidő:   -tól mező: üres, -ig mező 2013-12-31

  2. pénzügyileg nem teljesült tételek:
  Érkeztetés dátuma:  -tól mező: üres, -ig mező 2014-01-15
  Teljesítés dátuma:   -tól mező: üres, -ig mező 2013-12-31
  Pénzügyi teljesítést-e : az oszlop szűrő értékeiből a "nem" értéket kell kiválasztani 

  -ebből a 2013-ben esedékes tételekre szűrés
  Fizetési határidő:   -tól mező: üres, -ig mező 2013-12-31
   


  Ezeket a listákat tovább lehet szűrni jogcímre, hogy a beruházási jellegű számlákat elkülönítsék.

  Kulcsszavak (Szerkesztés)
  • No tags

  Fájlok: 0 db

   
  A hozzászóláshoz be kell lépnije.
  Powered by MindTouch Core
  Deki Appliance - Powered by TurnKey Linux