*** 3 Leltárzárás, elszámolás

  Tartalomjegyzék
  Nincsenek fejlécek

   

  további leírások:Leltározás folyamata

   

  Leltári ív ellenőrzése (584. mp)

   

  A kész, kitöltött leltárfelvételi íveket az 584. mp-ban tudja ellenőrizni a megfelelő jogosultsággal rendelkező leltározó bizottsági tag.

  A mp-ba lépve a felső szűrőfeltételek választása füleken tud különböző leltárívre szűrni, vagy átlépve a szűrésen és rögtön a második fülre kattintva a teljes leltározásról készült leltáríveket látja.

   

  A képernyőn látható lista az ellenőrző jelentés, az eszközsorok végén látható  a „Hiány”, „Többlet – piros feltűnő színnel , az „Egyenlőség” - zöld színnel.

   

  A „leltár ellenőrző kimutatás kinyomtatását” gombbal a lista kinyomtatható, melyen csoportosítva jelenik meg a leltárív. (pl. az összes hiány könnyebben áttekinthető)

   

  A listában szereplő adatok a KATI modul menüben ellenőrizhetőek, lekérdezhetőek.

   

   Eltérések esetén a leltár hiány - többletek kivizsgálása eredméényezheti leltáradat módosításokat is. E feladatokat csak a gazdasági vezetés utasítására a leltározási szabályzatban rögzítettek elrendelése mellett lehet elvégezni. A leltár felnyitható, adatomódosítás végrehajtható, a leltár újra futtatható, ellenőrizhető és értékelhető.

  Figyelem! A leltár felnyitása mindig csak az utolsó állapot felnyitását jelenti. Többszöri egymás utáni felnyitást követően mindig csak az utoljára lezárt leltár nyitható fel előzőek már nem. A felnyitás engedélyezése, javíttatásának elrendelése a gazdasági vezetés utasítására, megfelelő jogokkal lehetséges a KATI modulban.

   

  Leltár eltérés kiértékelése(585. mp) 

  pl. készletcsökkentést végezhetünk, ha hiányt észlelünk

   

  Elfogadott leltár adatokból leltárértékelés végezhető. 

   

  Leltár eltérés kimutatás újrakérése lehetséges, amennyiben változott-e a helyzet a végigvitel után.

   

   

  6. Leltározás lezárása (581. mp) – feldolgozás lezárása kitöltött leltárívek után

   

  Kitöltött aláírt leltárívek meglétét követően a leltár zárása elvégezhető. A leltározási szabályzatban dfoglaltak szerint a lezárt elfogadott leltárá adatai további feldolgozásra az illetékes társszerveznek (pl: jogi csoport, selejtezési bizottság, eszköznyilvántartók) átadhatók.

   

   7.Jogosítások elvétele, módosítása

   

  A kulcsfelhasználó segítségével a gazdasági vezetés utasítása szerint a leltározási jogokat felül kell vizsgálni és szükség szerint megvonni átdolgozni a követlező leltározási időszak kijelöléséig.

   

   

  Leltározás folyamata

  Ez az oldal üres. Szóljon hozzá

  Kulcsszavak (Szerkesztés)
  • No tags

  Fájlok: 0 db

   
  A hozzászóláshoz be kell lépnije.
  Powered by MindTouch Core
  Deki Appliance - Powered by TurnKey Linux