*** 98.MP - Eszközkategória konfigurálás

  Tartalomjegyzék
  Nincsenek fejlécek

  A 98.MP - Eszközkategória konfigurálás intézményi használata

   

  A 98. Mp használata abban az esetben szükséges, amennyiben az általunk használni kívánt főkönyvi szám nincs a kategóriakódhoz rendelve.

   

  Adatimport során ebben az esetben az alábbi hibaüzenetet kapjuk:

  Kati_98_01.png

   

  Tehát, hogy megszüntessük a hibaüzenet okát, lépjünk a 98. MP-ba, majd válasszuk ki azt a szülőkategóriát, amellyel a főkönyvet össze szeretnénk kapcsolni.

  Kati_98_02.png

   

   

  A kategóriát rendezhetjük név szerint, vagy kód szerint is (a képen az utóbbit láthatjuk).

   

  Válasszuk ki a kívánt főkategóriát (szülőkategóriát). (Ha alkategóriáról is lenne szó, mint pl. 201 – Fénymásoló, akkor is főkategóriát válasszunk, mert a főkategóriához írt főkönyv az alkategóriákra is érvényes lesz.)

   

  Miután kiválasztottuk a kategóriát, keressük meg az Új főkönyvi szűrés blokkot.

  Kizárólag ebbe a részbe lehet új főkönyveket írni intézményi szinten az ügyfeleknek, mert amennyiben a „Központi kategória beállítások”-hoz írunk és a mentés gombra kattintunk, a változtatások elvesznek, mivel ezt a részt csak a RITEK Zrt munkatársai tudják szerkeszteni.

  Kati_98_03.png

   

   

  Miután a főkönyvet beírtuk, pl. 131122 → 13112* (mert ebben az esetben nem kell beírni külön mind az összes alábontást), kattintsunk lejjebb a „Mentés” gombra. Ezután már hiba nélkül fel tudjuk tölteni pl. az importfájlt, vagy tudunk dolgozni a 211 MP-ban.

   

  FONTOS! Abban az esetben, ha egy intézmény önállóan visz fel alköltséghelyet (azaz nem a központilag történő felvitelt kéri, nem jelzi a felvitel szükségességét a RITEK Zrt munkatársainak), akkor nagyon fontos, hogy „pipálja be” az Új főkönyvi szűrésnél a Felettes kategóriából örökölt? részt, mert csak ebben az esetben fogja az adott új alkategória átvenni a főkategóriához rendelt főkönyveket, különben pedig hibaüzenettel fogunk találkozni eszközrögzítés/ import során.

  Kati_98_04.png

  Kulcsszavak (Szerkesztés)
  • No tags
  A hozzászóláshoz be kell lépnije.
  Powered by MindTouch Core
  Deki Appliance - Powered by TurnKey Linux